eastmodels.sk
eastmodels.sk

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024

Lavočkin takmer hotový...

Pridaný 09.11.2015 | autor Marian Glemba

Kompletný sortiment produktov MRP si môžete kúpiť v ich internetovom obchode. Stačí, ak kliknete na obrázok nižšie.

Ďalším blokom prác na Lavočke bolo zosvetlenie vrchných, rovnako tak spodných plôch. Skvelou správou je, že farby MRP bez problémov zmiešate aj s farbami Tamiya a tak ich môžete spolu bez problémov kombinovať. 

Na vrchné plochy som použil MRP zelenú, ktorú som zosvetlil pár kvapkami Tamiye - lesklej žltej.

 

Spodné plochy som zosvetlil podobným spôsobom, akurát som do modrej MRP vmiešal bielu farbu. Povrch to pekne rozlíši a nepôsobí tak monotónne.

Keď som bol s nástrekom spokojný, povrch som pred ďalšou prácou zalakoval pololesklým lakom MRP. Tak ako pri farbách, aj tu je práca bezproblémová a výsledok dokonalý. Jedinú chybu, ktorú som urobil bola tá, že som maskovanie presklenia kokpitu odstránil ešte pred lakovaním a tak ju mierne „zatiahlo“. Nie je to však nič mimoriadne. 

Na dekály som sa tešil najviac, pretože tomuto zelenému lietadlu dodali skutočnú krásu. Práca s nimi je absolútne dokonalá, sú jemné a myslím, že by som sa pokojne obišiel aj bez dekálových vodičiek. 

 

Lavočkin nie je predloha, ktorá má veľké množstvo nitov, panelov, a tak aj patina na ňom je veľmi jednoduchá. Na pár miest som zapustil tmavý wash o firmy Ammo Mig Jimenez.

 

Ten som následne utrel papierovým obrúskom namočeným v terpentíne. 

V poslednom článku sa budeme venovať konečnej kompletizácii modelu a finálnym fotografiám.

návrat hore