eastmodels.sk
eastmodels.sk

Nitra model 2024, Nitra (SK)

26.10.2024
#

Nasledujúca udalosť

Nitra model 2024, Nitra (SK)

26.10.2024

Sofia Scale Model Show 2024 - po strastiplnej ceste sme konečne na mieste!

Pridaný 11.10.2024 | autor Ján Moravčík

Konečne sme v Sofii. Na premiérový ročník súťaže Sofia Scale Model Show sme vycestovali už včera o pol šiestej, keď mňa a Romana Michalka z Liptovského Hrádku vyzdvihol Pavel Vagner a pokračovali sme do Rimavskej Soboty, kde na nás čakal Lukáš kvietok.

Cestou do Soboty sme absolvovali spoločnú večeru v Starej zvonici, kde sme si pochutnali na výbornom slovenskom jedle.

Pár minút po desiatej sme parkovali auto pred Lukášovou bytovkou, prehodili sme všetky veci do auta, zmontovali strešný box a vyrazili na ďalšie balkánske dobrodružstvo. Cesta išla pomerne dobre, dokonca sme si ju úmyselne predlžovali, aby sme dorazili do Báčskeho Petrovca v „normálnom“ čase.

Plán sme mali dopredu stanovený a prvý bod dnešného programu boli raňajky vo forme bureku a kyslého mlieka v miestnej pekárni v Petrovci.

Cez týždeň sme kontaktovali nášho priateľa Bojana, ktorý je majiteľom Villa Ana v Báčskom Petrovci, aby sme s ním strávili pár minút a informovali ho o našich plánoch spojených s výjazdmi do Srbska. Sme veľmi radi, že po rokoch naše priateľstvo stále trvá a v decembri sa s najväčšou pravdepodobnosťou opäť uvidíme v ešte väčšej zostave práve v Petrovci.

V Petrovci sme ešte mali dohodnuté jedno stretnutie, a to s Markom Jelovacom a Zoranom Sivcevom, ktorí nám priniesli modeli, ktoré nesieme do Sofie, pretože členovia klubu z Noveho Sadu sú aktuálne chorí a nemôžu sa tejto súťaže zúčastniť. Aj o tomto sú naše priateľstvá s modelármi z Balkánu. Čas v našej obľúbenej obci vo Vojvodine sme využili na krátke zotrvanie a vyfotografovanie sa na našej najdrahšej ulici.

V našom cestovnom programe sme mali naplánovanú prehliadku mesta Niš, ktorú sme však kvôli zlému počasiu museli zrušiť a pokračovali sme smerom na srbsko-bulharské hranice. Tento proces na naše počudovanie prebehol maximálne hladko a pár minút po tretej sme boli na bulharskej strane. Krátku pauzu sme využili na občerstvenie sa domácimi rezňami, ktoré pre nás pripravil Lukáš.

To najhoršie z cesty dnešného dňa sme zažili pri príchode do centra hlavného mesta Bulharska. Úsek 19 km sme absolvovali za viac ako 50 minút. Hrôza. Až potom sme si uvedomili, že pre príchod sme si vybrali najhorší čas v týždni. Všetko sme však zvládli. Aktuálne sme všetci vybalení, osprchovaní a zberáme sa na spoločnú večeru. Po nej nás už nečaká nič dôležité, len sa dobre vyspať a načerpať energiu na náročné dva dni, ktoré sú pred nami.


Súvisiace články

návrat hore