eastmodels.sk
eastmodels.sk

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024

Fenomén Jan Merhaut v aktuálnom čísle Světa motorů!

Pridaný 18.09.2024 | autor Ján Moravčík

Hanza Merhauta poznám už niekoľko rokov. Spoznal som ho okolo roku 2017, kedy si zaumienil, že modelárov „autičkárov“ trochu preberie k životu a spropaguje túto modelársku kategóriu. Podarilo sa! Svojou húževnatosťou, ale najmä vždy srdečným nasadením a prístupom urobil z kategórií civilných vozidiel niečo, čo sa len tak nevidí. Kým do roku 2017 to boli kategórie na okraji záujmu a na súťažiach sa v nich zúčastňovalo len pár kúskov, dnes sú súťaže, kde sa civilné vozidlá počítajú na stovky! A to len a len vďaka Hanzovi.

My sme si s Hanzom padli do oka hneď na prvom stretnutí, odvtedy to spolu ťaháme a je aj čestným ambasádorom značky EastModels v Českej republike. Navyše, bez jeho podpory by nemala naša súťaž EastModels Challenge, ktorú sme v auguste tohto roku zorganizovali taký úspech, pretože práve Hanz pritiahol do Hrádku obrovské množstvo modelárov.

O jedinečnosti osobnosti Hanza Merhauta sa dozvedel aj redaktor Světa motorů Jan Faltýsek a niekoľkohodinovú návštevu Hanza spracoval do reportáže, ktorá sa nachádza v aktuálnom čísle tohto motoristického časopisu. Nič viac k tomu nemusím písať, len to, že sme na teba hrdí Hanz!

návrat hore