eastmodels.sk
eastmodels.sk

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024

Dvojdňová premiéra Modelfestu je za nami! Prečítajte si nedeľný REPORT

Pridaný 09.09.2024 | autor Ján Moravčík

Nedeľa v Šumperku pre mňa začala pomerne skoro, mal som plán, že ráno napíšem report, a toto predsavzatie som splnil. Vstal som sám ešte pred budíkom, bolo presne 4:23. Mal som cca 1,5 hodiny čas, pretože pred siedmou som bol dohodnutý s Marekom, že ma vyzdvihne a pôjdeme spolu do domu kultúry, začínal nám druhý deň...

Písanie mi išlo na moje počudovanie veľmi dobre a rýchlo, asi aj kvôli tomu, že sobota bola nabitá programom a na všetky kľúčové momenty som mal fotografie. Report si môžete prečítať TU.

Nedeľa bola pre nás, ale aj organizátorov voľnejšia, zo všetkých opadol stres a napätie. Presne tieto emócie som zažíval aj ja s mojim tímom presne pred mesiacom. Pár minút po siedmej som už zapínal svoj fotoaparát, aby som dofotil zvyšok kategórií. V priestore som bol s Marekom prvé minúty sám a bolo to pre mňa veľmi komfortné. To, čo by som robil v sále plnej ľudí možno dve hodiny som v pohode stihol za 40 minút. Fotografie zo súťaže budeme postupne uverejňovať na našom webe.

Organizátorov súťaže musím pochváliť, pretože sa im podarilo pripraviť obrovské množstvo cien.

Oceňujem, že tohto roku pristúpili k novému modelu vyhlasovania výsledkov. Ceny štandardných kategórií sa „vydávali“, slávnostné oceňovanie na pódiu sa týkalo len špeciálnych a sponzorských cien. Na fotografii je náš priateľ Dejan, ktorý bol vyzdvihnúť ceny aj pre svojich klubových priateľov.

Aj napriek tomu, že tak ako my v Liptovskom Hrádku, aj chalani zo Šumperku išli do určitého rizika s dvojdňovým formátom súťaže, stále tvrdím, že kto chce, ten si cestu nájde. Takýmto človekom je aj Roman „Fitty“ Fittl, ktorý sa v sobotu na súťaž nemohol dostaviť, ale prišiel v nedeľu, aby chalanov podporil. Veľmi sme sa z Romanovej prítomnosti potešili.

Roman vľavo

Od rána to žilo aj vo dvore Vlastivedného múzea. Návštevníci si mohli pozrieť bojovú techniku...

a keďže bolo opäť horúco, občerstviť sa mohli v stánkoch, kde bolo pripravené všetko od nápojov až po výborné jedlo.

Obsluha tak ako v sobotu na jednotku s hviezdičkami.

Tak ako je už u nás zvykom, aj v Šumperku sme vybrali niekoľko modelov, ktorým sme venovali našu plaketu. Sú to tieto modely:

Po dvanástej si mohli modelári zbaliť modely a chalani tak priestor expresne rýchlo prerobili tak, aby v priestore mohlo prebehnúť slávnostné vyhodnotenie. Za zmienku stojí účasť modelára až z ďalekej Argentíny, ktorý návštevu rodiny spojil s návštevou Modelfestu.

Hneď v úvode predseda klubu Marek Zindulka poďakoval všetkým členom klubu a pomocníkom, ktorí zabezpečovali bezchybný priebeh celého podujatia. A bolo ich teda veľa!

Slávnostné vyhodnotenie trvalo niečo cez 20 minút. Pri dvojdňovom formáte je to ideálny čas a modelári tak nie sú unavení z nekonečného čakania tak ako to je na niektorých iných súťažiach. Cien bolo ako som spomínal vyššie veľa. Tu spomeniem dve najhlavnejšie, a to Memoriál Roberta Vysloužila, ktorú získal Petr Srb za model Avia S-199. Cenu mu odovzdal ambasádor Róbertovej ceny Michael Kohajda.

A Best of Show, ktorá putovala do rúk Jana Durdisa za kolekciu perfektne spracovaných búst. Za všetky prikladáme ukážku jednej z nich.

Čo napísať na úplný záver? Tento ročník je pre mňa špeciálny. Aj preto, že v tomto roku sme organizovali našu prvú súťaž, a tak ako chlapci v Šumperku, obe tieto súťaže spája dvojdňový formát. Veľmi veľa vecí sme riešili spoločne a spoločne sme ich aj prežívali. Obavy, strach rešpekt, nadšenie, no a na konci veľmi dobrý pocit, keď bolo po všetkom. Verím, že ho organizátori majú, pretože urobili kus vynikajúcej práce! Viac ako počet súťažných modelov (spolu ich bolo 1047) bola emócia z tohto podujatia a som presvedčený, že tá sa hlboko vryje do sŕdc všetkých, ktorí Modelfest 2024 zažili. Za celý tím EastModels ďakujeme za starostlivosť a bezchybnú spoluprácu. 

Súvisiace články

Modelfest Šumperk 2024 - gallery of others models

Pridané 11.09.2024NovinkyPodujatiafoto

Modelfest Šumperk 2024 - gallery of diorama and figures

Pridané 10.09.2024NovinkyPodujatiafoto

Modelfest Šumperk 2024 - more than 180 photos of AFV!

Pridané 09.09.2024NovinkyPodujatiafoto

Modelfest Šumperk 2024 - aircraft gallery!

Pridané 07.09.2024NovinkyPodujatiafoto

Modelfest Šumperk 2024 - first photos!

Pridané 07.09.2024NovinkyPodujatiafoto

návrat hore