eastmodels.sk
eastmodels.sk

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024

Sofia Scale Model Show 2024 - už o necelý mesiac!

Pridaný 16.09.2024 | autor Ján Moravčík

Sofia Model Show 2024 sa uskutoční 12.-13. októbra v Sofii (Bulharsko)

Webové stránky súťaže

16. september 2024 ... Ján Moravčík ... čas do odchodu výpravy EastModels na súťaž do bulharskej Sofie sa kráti. Na svete je aj predbežný plán cesty. Na trasu vzdialenú z Liptovského Hrádku viac ako 11 hodín vyrazíme vo štvrtok 10. októbra v noci. Cestou vyzdvihneme Lukáša Kvietka a následne sa vyberieme smerom na juh.

Výhodou je, že väčšinu cestu poznáme z našich výletov po Srbsku. Ak pôjde všetko podľa plánu, raňajky absolvujeme v Báčskom Petrovci, kde by sme sa chceli na krátku chvíľu stretnúť s našim priateľom Bojanom, majiteľom Villa Ana.

Následne sa vydáme do mesta Niš. Tu absolvujeme našu premiéru, pretože sme toto mesto ešte nikdy nenavštívili. Google nám ponúka návštevu mestskej pevnosti, veže lebiek a bývalého koncentračného tábora. Boli by sme radi, keby sa nám podarilo všetky tieto atrakcie navštíviť.

Zdroj obrázkov: www.letenkyzababku.sk/srbsky-nis-a-6-top-veci-ktore-v-nom-musite-vidiet/

Pred večerom by sme mali byť v Sofii, ubytujeme sa a keďže náš apartmán sa nachádza v centre mesta, vyrazíme do ulíc. Cez víkend by sme okrem účasti na modelárskej súťaži chceli absolvovať prehliadku vojenského múzea v centre mesta. O všetkom dôležitom vás budeme informovať. 

21. august 2024 ... Ján Moravčík ... kalendár jesenných modelárskych súťaží s účasťou EastModels teamu začína naberať na reálnych kontúrach. Pôvodný plán vycestovať na súťaž Scale Model Challenge do holandského Eindhovenu bol nakoniec zmenený. Po našej súťaži EMC 2024 sme sa dohodli, že naše kroky povedú na súťaž do bulharskej Sofie.

Kto nás pozná, ten vie, že naša teória spočíva v tom, že radi podporíme iné kluby svojou prítomnosťou na ich akciách. Navyše, ak bulharskí modelári merali cestu ku nám, naša motivácia je tým ešte väčšia. V Bulharsku sme ešte neboli a môžeme si tak do nášho cestovateľského denníka zaznačiť ďalšiu veľmi zaujímavú destináciu. 

Včera som od nášho tureckého priateľa Kadira Serbesta dostal plagát podujatia a odkaz na webové stánky organizátora súťaže. Plagát pripájam nižšie a odkaz na web nájdete v hlavičke tohto článku. 

návrat hore