eastmodels.sk
eastmodels.sk

Nitra model 2024, Nitra (SK)

26.10.2024
#

Nasledujúca udalosť

Nitra model 2024, Nitra (SK)

26.10.2024

Sofia Scale Model Show 2024 - stretli sme sa s prezidentom Bulharska!

Pridaný 12.10.2024 | autor Ján Moravčík

Pred pár minútami sme dorazili do nášho apartmánu po vynikajúcom dni. Ten začal pomerne skoro, pretože včera sme dostali od našich tureckých priateľov správu, že okolo pol deviatej dorazí na súťaž bulharský prezident Rumen Radev. Budíky nám teda všetkým začali vyzváňať už o šiestej hodine, dali sme sa dokopy a o ôsmej parkovali v mieste konania súťaže a všetko sa to začalo...

Hneď v úvode nás privítali členovia organizátorského tímu Stanislav Petkov a Pano Troplev. Práve Pano má najväčší podiel na tom, že sme tu, pretože sa osobne zúčastnil našej akcie EastModels Challenge a my sme prišli bulharských priateľov podporiť.

Po informácii o príchode prezidenta sme sa dohodli s Romanom Michalkom, že mu venujeme jeho model, a to Mig-29 v slovenskej digitálnej kamufláži, pretože vieme, že prezident je bývalý pilot, ktorý lietal na Mig-29. Nevedeli sme, či bude naša iniciatíva možná, ale s pomocou organizátorov a milej pani z prezidentskej kancelárie sa nám to podarilo.

Toto gesto ho veľmi potešilo a sme radi, že sme mohli kúsok Slovenska a kúsok z nás zanechať v tejto prekrásnej krajine.

V Sofii sa nachádzajú aj naši tureckí priatelia z Bursy – Kadir a Orhan a ich tím. Kadir a Orhan robia obrovský kus vynikajúcej práce v modelárskej komunite. Aktívne sa zúčastňujú súťaží v Európe a propagujú svoje podujatie Grey Scale Competition, ktoré sa uskutoční v marci a kam pocestujeme aj my.

Za pomoc a podporu EastModels sme sa rozhodli chalanov osloviť s tým, či by sa stali súčasťou EastModels rodiny ako ambasádori našej značky v Turecku. Našu ponuku prijali a my sme nadšení z toho, že máme dnešným dňom svojich zástupcov aj v Turecku.

Okrem domácich modelárov sa súťaže zúčastňujú aj modelári zo Srbska, Macedónska, Grécka, Rumunska, Turecka, Česka a Slovenska.

Po vybalení modelov sme sa vydali do mesta, pretože sme dnešný deň chceli využiť na jeho prehliadku. Počasie od rána vľúdne ku nám nebolo. Všetci sme však verili, že sa vyčasí. Prvá zastávka v meste bola návšteva modelárskeho obchodu Hobby Land.

Všetci sme boli milo potešení z pestrého sortimentu modelov, farieb, doplnkov a obrovskej ponuky autíčok. Všetci sme sa potešili kúpou drobností a pri odchode sa na nás po prvýkrát za posledné dva dni začalo usmievať slniečko.

Po vynikajúcom obede sme vyrazili na obhliadku centra mesta, ktoré je skutočne nádherné.

Navštívili sme Chrám svätého Alexandra Nevského, symbol Sofie.

Po absolvovaní niekoľkohodinovej exkurzie nás na záver čakalo nemilé prekvapenie v podobe „papuče“ na našom aute, ale aj tento moment sme zobrali s humorom a všetko dobre dopadlo.

Aktuálne sme v apartmáne, oddychujeme a pripravujeme sa na párty, ktorá sa uskutoční o ôsmej v priestoroch súťaže. Dnešok bol ako vždy veľmi výživný, náročný, stál za to a tešíme sa na jeho pokračovanie. Fotografie modelov sa na webe objavia ráno. 

Súvisiace články

návrat hore