eastmodels.sk
eastmodels.sk

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

E-Day 2024, Milovice (CZ)

28.09.2024

EastModels Challenge 2024 - žiacke a juniorské modely (galéria + zhodnotenie)

Pridaný 15.08.2024 | autor Ján Moravčík, Lukáš Kvietok

15. august 2024 ... Ján Moravčík ... aktuálne sa vám hlásim zo slnečného a horúceho Turecka. Po súťaži EastModels Challenge 2024 je toto pre mňa ideálne prostredie, aby som si oddýchol a načerpal nové sily. Na tento článok som potreboval pokoj a čas, pretože toto nebude štandardný článok s galériou fotiek... 

Od začiatku, ako sa tvoril koncept tejto súťaže sme chceli, aby sa veľká pozornosť venovala najmenším modelárom. Pamätám si ako dnes, keď som v roku 2001 na súťaži Plastic Session dostal z rúk Polda Klasa pohár za najlepší žiacky model. Odštartovao to vo mne vášeň k tomuto hobby, ktorá trvá dodnes. Z toto dôvodu sme sa snažili zabezpečiť stavebnice modelov a odmeniť každého účastníka v žiackej kategórii, aby sme podporili záujem o modelárstvo a deti motivovali. Nakoniec sa nám ich podarilo vďaka podpore zabezpečiť toľko, že si deti odnášali od nás po tri stavebnice. 

Neoddeliteľnou súčasťou podpory hrádockých súťaží je firma HTmodel Poprad. Už keď sme so súťažou začínali, vždy sme dokázali s majiteľom p. Anďalom nájsť spoločnú reč. Okrem podpory HTmodel nám stavebnicami prispeli firma Eduard, Corfix a Kovozávody Prostějov. Touto cestou im chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať. 

Okrem tejto časti sme pre najmenších modelárov pripravili s Bine Logarom (Back to Basic) workshop, ktorého sa zúčastilo 10 detí. Deti sa n tento program dopredu registrovali. Toto sa stretlo s obrovským úspechom a sme radi, že od soboty patrí aj naša súťaž do rodiny Back to Basic. 

Nakoniec to najlepšie. V špeciálnom odovzdávaní cien, ktoré sa konalo v nedeľu od pol dvanástej sme pre najlepší žiacky model pripravili špeciálny pohár, ktorý odovzdával riaditeľ ZŠ s MŠ Hradná pán Marián Žiška. Všetci sme sa zhodli na tom, že poputuje do rúd Daniela Veisara z Karvinej. Ktovie, možno aj v Danielovi zažne oheň tak, ako tomu bolo u mňa pre 23 rokmi. 

Súvisiace články

EastModels Challenge 2024 - gallery of DIORAMA

Pridané 14.08.2024NovinkyPodujatiafoto

EastModels Challenge 2024 - gallery of AFV

Pridané 13.08.2024NovinkyPodujatiafoto

návrat hore