eastmodels.sk
eastmodels.sk

MČR - dospelí 2024, Praha 9, Hotel Olympik (CZ)

14.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

MČR - dospelí 2024, Praha 9, Hotel Olympik (CZ)

14.09.2024

Workshop Back to Basics pre deti súčasťou EMC 2024 - registrácia!

Pridaný 09.07.2024 | autor Ján Moravčík, Bine Logar

Rok 2017 bol pre EastModels výnimočný. Výnimočný preto, že došlo k spojeniu s Lukášom Kvietkom, ktorého chuť a guráž cestovať výrazne ovplyvnila život nášho portálu. Vďaka tejto iniciatíve sme v tom roku po prvýkrát navštívili Srbsko.

Práve v Belehrade sa naše cesty skrížili s Bine Logarom, vynikajúcim človekom, ktorý celý svoj život zasvätil edukácií detí, aby im priblížil toto prekrásne hobby. Bine má každý rok v Belehrade (a aktuálne aj na iných miestach sveta) workshopy pre deti, ktorým sa snaží plastikové modelárstvo priblížiť veľmi zaujímavou formou. A to až tak, že po jeho skončení majú deti vo svojich rukách hotový model, čo pre nich znamená veľmi silnú motiváciu.

Keďže od roku 2018 sám vediem krúžok plastikových modelárov v Liptovskom Hrádku, viem, aké zložité je dnes deti nalákať na nejakú činnosť, ktorá nesúvisí s počítačmi, smart telofónmi alebo tabletmi. Uvedomuje si tiež, že jediná cesta ako sa dostať von z tejto „pretechnizovanej“ doby, je ponúknuť im niečo lepšie. Ísť im príkladom, ísť mimo svojej komfortnej zóny a systematicky s nimi pracovať. Bine je pre mňa v tejto oblasti obrovskou inšpiráciou!

Hneď, ako sme sa rozhodli, že v Liptovskom Hrádku opäť zorganizujeme modelársku súťaž, vedel som, resp. veril som, že workshop pre deti pod mentorskou taktovkou Bineho Logara bude súčasťou sprievodného programu. O týchto veciach sme sa už bavili na poslednom ročníku súťaže Novogodišnji Kup 2023. Bol som mimoriadne potešený, keď mi Bine oznámil, že príde naše podujatie podporiť. O aký formát workshopu sa jedná? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

Témy workshopov sa v projekte BTB pravidelne obmieňajú. Na súťaži sa na bude pracovať na tvorbe diorámy civilného letiska v mierke 1:390.

Deti teda postavia lietadlá v rovnakej mierke a po workshope sa ich modely môžu stať súčasťou letiskovej diorámy alebo si ich môžu vziať domov. Diorámu doposiaľ postavilo 50 detí v piatich základných školách vo veku 7 až 14 rokov na workshopoch Back to Basics. Video pre inšpiráciu prikladám nižšie.

Workshob bude pripravený pre 10 detí vo veku 7 – 14 rokov. Uskutoční sa v sobotu od 13:00 – 16:00. Ak prídete na súťaž EMC 2024 spolu s dieťaťom a mali by ste o túto aktivitu záujem, zaregistrujte sa TU. Pozor, počet miest je limitovaný! Do poradia sa dostávajú prví desiati, ďalší v poradí budú náhradníci.

Súvisiace články

EastModels Challenge 2024 - gallery of DIORAMA

Pridané 14.08.2024NovinkyPodujatiafoto

EastModels Challenge 2024 - gallery of AFV

Pridané 13.08.2024NovinkyPodujatiafoto

návrat hore