eastmodels.sk
eastmodels.sk

MČR - dospelí 2024, Praha 9, Hotel Olympik (CZ)

14.09.2024
#

Nasledujúca udalosť

MČR - dospelí 2024, Praha 9, Hotel Olympik (CZ)

14.09.2024

Československý patlák – REPORT prvého dňa

Pridaný 06.04.2024 | autor Ján Moravčík

Je pár minút po deviatej hodine a dvaja statoční (ja a Matúš Oravkin) pracujeme nonstop od včerajšieho večera. Ostatní išli priebežne na lôžko. Martin Vlček a Radek Tomanec vstali ako prví a zalievajú si prvú kávu tohto dňa. Ale o tom, aký bol dnešok sa dozviete zajtra ráno. Poďme si spoločne prejsť včerajšok.

Z Liptovského Hrádku som s Romanom a jeho synom Ondrejom vyrážal pred pol druhou s miernym oneskorením. Pri kontrole trasy v navigácii som si uvedomil, že na cestu do Návsí sme si vybrali najnevhodnejší čas. Bez väčších problémov sme cez Liskovú obišli Ružomberok a pred Strečnom vyzdvihli Matúša Oravkina. Od tohto momentu išla cesta veľmi ťažko a v kolónach sme si odstáli pod Strečnom a v Kysuckom Novom Meste poriadny kus času. Aj napriek divokej situácii na cestách sme pred EMAUS parkovali pár minút po štvrtej, čo s odstupom považujem ako veľký úspech.

Na mieste sa už nachádzali chalani z KPM Bratislava, Martin Vlček a Radek Tomanec. Postupne prišli aj ostatní účastníci patláku. Všetkých vítal Láďo Vallo, líder súťaže Panzershow, ktorá sa v Návsí uskutoční v júni.

Príjemnú vsuvku zabezpečil Aleš Jurák, Láďova pravá ruka pri organizácii Panzershow, ktorý priniesol na ukážku svoje modely. Bola to parádna vec a všetci sme Alešovu prácu právom obdivovali.

Po rýchlom vybalení a rozdelení stolov sme sa spoločne vydali do reštaurácie U Mrózka na večeru. Pochutnali sme si na výbornom jedle a pive, tak ako sme od Mrózka zvyknutí.   

Po návrate sme čas venovali svojim modelom  a vzájomnej výmene skúseností a informácií. Musím pochváliť účastníkov, pretože drvivá väčšina išla spať až po polnoci. Presne o tomto patlák je, venovať sa modelom bez časového stresu a v pokoji.

Aktuálne sa priestorom šíri vôňa gulášu, ktorý pre nás pripravuje Láďo na obed a postupne sa plní aj priestor patláku. Verím, že dnes bude pre nás rovnako plodný a naše modely sa nám podarí posunúť o kus ďalej. 

Súvisiace články

návrat hore