eastmodels.sk
eastmodels.sk

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024
#

Nasledujúca udalosť

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024

Mr. Paint - nové farby!

Pridaný 30.10.2015 | autor admin

Všetky produkty Mr. Paint si môžete zakúpiť v internetovom obchode www.mrpaint.sk

Telefonicky sme sa spojili s Reném Molnárom z Košíc, majiteľom firmy Mr. Paint, aby sme mu položili pár otázok ohľadne novo pripravovaných farieb. O týchto farbách sme vedeli pomerne dlhšiu dobu, no pokiaľ neboli farby otestované modelármi, rozhodli sme sa túto tému neotvárať. Dnes je po prvých testoch farieb a všetko dopadlo na výbornú. O tom, ako sa farby vyvíjali a pre koho sú určené, sme sa s Reném rozprávali:

Ahoj René, prezraď nám, kedy vznikla myšlienka nových farieb?

Myšlienka nových farieb vznikla na jar tohto roku, tuším, že to bolo pred súťažou v Mošoni. Svoju víziu som od začiatku konzultoval s Martinom Schneiderom, pretože som od začiatku vedel, že farby budú určené pre figurkárov. 

Takže ako si nám prezradil, farby budú určené výhradne len pre figurkárov?

Áno, máš pravdu. Celý proces výroby a ladenia farieb bol smerovaný k tomu, aby farby v prvom rade vyhovovali potrebám modelárom, ktorí maľujú figúrky. Budú mať k dispozícii širkú škálu odtieňov. Časom však plánujem vyrobiť pár odtieňov, ktoré môžu využiť aj modelári, ktorí sa venujú lietadlám. Hlavne odtiene na doladenie interiéru a drobných detailov. 

Skús nám prezradiť niečo viac o odtieňoch a vlastnostiach farieb.

Začal by som vlastnosťami farieb. Pri prieskume trhu som zistil, že medzi figurkármi sú najfrekventovanejšie farby značiek Scale 75 a Vallejo. V rozhovoroch s figurkármi mi týto prezradili, že top farbami sú Scale 75, no majú slabšiu schopnosť krytia. Druhé menované, teda farby Vallejo, schnú do polomatu, čo pre figurkárov nie je moc vhodné. Z týchto dôvodov som sa snažil vyrobiť sýte odtiene, ktoré dokonale kryjú a schnú do tvrdého matu. Farby som poskytol na test Robovi Laclavíkovi, ktorý potvrdil, že sú pre figurkárov výborné a tak som sa mohol pustiť do výroby na plný plyn. 

Aká bude veľkosť farby a ich cena?

Veľkosť jednej fľaštičky je 14 ml. Čo sa týka ceny, konečnú cenu dnes ešte neviem povedať. Farby Vallejo stoja cca 2,5 eur, farby Scale 75 sa pohybujú v rozmedzí 3,15 - 3,5 eur. Predpokladám, že cena farby MRP bude niekde uprostred.  

Kedy budú farby oficiálne v predaji a na e-shope MRP?

Prvých cca 40 odtieňov bude k dispozícii na Plastikovej zime v Bratislave, ktorá sa uskutoční 28. novembra 2015. Ak bude všetko vychádzať podľa plánu, farby budú pre modelárov dostupné do konca roku. Bude sa jednať o približne 100 odtieňov farieb. 

návrat hore